Jessica Hjälmered ansluter i mitten av mars som senior kommunikationsrådgivare inom främst bank och försäkring, ett av kommunikationsbyråns fyra expertområden. Jessica kommer senast från rollen som Head of Press & PR för If, Nordens ledande försäkringsbolag.

– Jag är lockad av byråbranschen och att få arbeta med kommunikation och samhällsfrågor från den positionen. Hill+Knowlton är på en spännande resa som jag gärna vill bidra till. Jag ser verkligen fram emot att vara med och driva uppdrag som skapar stora värden för företag och organisationer, säger Jessica Hjälmered.

Hon kommer i sin roll arbeta nära vd Åsa Mogerud, tidigare politisk rådgivare inom Moderaterna, samt vice vd Jessica Bissmark, tidigare presschef Centerpartiet samt Head of Public Affairs Nordics på banken Klarna.

– Jag är otroligt glad och nöjd över att en sådan kompetent och bra person som Jessica kommer in och stärker vårt team. Hon kommer till Hill+Knowlton med stor och gedigen erfarenhet både från politik och näringsliv, säger Jessica Bissmark, vice vd Hill+Knowlton Strategies.

Jessica Hjälmered har även en gedigen bakgrund inom politiken på såväl lokal som nationell nivå – med flertalet år som tjänsteman i Moderaternas ledningsstab i Sveriges riksdag, för partisekreteraren samt som projektledare i Alliansens kampanjstab under Alliansregeringen. Hon har lång erfarenhet av bland annat opinionsbildning, strategisk PR och kriskommunikation.

– Jessicas kunskap och erfarenheter blir mycket värdefulla när vi stärker vårt erbjudande inom området bank och försäkring, säger Jessica Bissmark.