Ledning

Åsa Mogerud

VD
Läs bio

Åsa har arbetat i ett flertal roller på H+K, bland annat som ansvarig för Public Affairs-teamet och nu som vd för den svenska verksamheten sedan 2021. Hon är rådgivare inom corporate communications och public affairs med en passion för både strategiskt och taktiskt kommunikationsarbete. Förändringskommunikation, reputation management, medierelationer och profilering av talespersoner ligger henne varmt om hjärtat. Åsa är van moderator och hon håller ofta workshops.

Åsa har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta på kommunikationsbyrå. Innan Åsa kom till Hill+Knowlton Strategies arbetade hon många år inom politiken med politisk kommunikation, opinionsbildning och rådgivning med ansvar för bostads-, integrations-, äldre- och sjukvårdsfrågor. Under valrörelsen 2006 ansvarade hon för Moderaternas ”100-timmarskampanjen” – en välsmord spurtkampanj som engagerade moderater i hela landet. När Alliansen vann valet samma år erbjöds Åsa arbete i Regeringskansliet, på Statsrådsberedningen i statsministerns kansli. Åsa var politiskt sakkunnig i olika roller från statsministern Reinfeldts första dag, till hans sista i och med valförlusten 2014.


Läs artiklar av Åsa Mogerud

Jessica Bissmark

COO
Läs bio

Jessica Bissmark började på Hill+Knowlton Strategies i februari 2022 som COO och leder våra Corporate Communications- and Public Affairs-team.

Jessica har kommer nämast från rollen som Head of Public Affairs Nordics på Klarna och har nästan 20 års erfarenhet av företagskommunikation, medierelationer, opinionsbildning och politiskt kampanjarbete. Hon är expert på krishantering med erfarenhet av att hantera ett stort antal incidenter samt att hålla föreläsningar och vara kundrådgivare.

I tidigare rådgivande roller har hon erfarenhet från branscher som tech, bank, detaljhandel, bygg och skogsbruk. Varumärkena inkluderar Teracom, Huawei, Teknikföretagen, IKEM, Indiska och Myrorna.

Tidigare roller inkluderar kommunikations- och hållbarhetschef på det världsledande förpackningsföretaget BillerudKorsnäs, presschef på Centerpartiet och Account Director på Kommunikationsbyrån Springtime/H&H Group.

Jessica är engagerad i lokalpolitik i Stockholm samt som volontär på ett Unizon Women’s Shelter.


Läs artiklar av Jessica Bissmark

Carsten Carlsson

CCO
Läs bio

Carsten Carlsson har arbetat på Hill + Knowlton Strategies i Stockholm sedan 2014. Carstens fokus är att stödja kunder inom B2B- och B2C-kommunikation. Carsten Carlsson har mer än 20 års erfarenhet av företagskommunikation, marknads-PR, krishantering, förändringshantering, problemhantering, Public Affairs och digital strategi / social medier.

Carsten har arbetat med och för några av världens ledande företag och varumärken, inklusive Procter & Gamble, Alere, GSK, Bayer Healthcare, General Mills, Google, Youtube, Kellogg’s, Telenor, 3, LG Electronics, Stanleybet och UFC. Han har dessutom varit stöd för destinationer som Puerto Rico, Antalya, Riga för att nämna några. Hans ledarerfarenhet inkluderar global chef för extern kommunikation på DeLaval International, vd på Grayling Stockholm, partner och vd Firefly Communication Nordic, kommunikationschef inom Telia-gruppen i Sverige för att nämna några.

Carsten är styrelseledamot i Misa, ett företag som erbjuder arbetsorienterad daghemaktivitet för personer med funktionsnedsättning. Carsten har en kandidatexamen i kommunikationsvetenskap.


Läs artiklar av Carsten Carlsson
Ingen ledare att visa