Årets sommarvärdar i klassikern Sommar i P1 släpptes i veckan. Listan på intressanta människor (58!) med starka livsöden och berättelser är som vanligt gedigen och får oss på Hill+Knowlton att längta till årstidens ljuva dagar.

Här ger några av våra medarbetare sina tips på vad du bara inte får missa.

Jessica Hjälmered, Senior Communications Advisor

– Jag vill lyssna på alla, men om jag ska välja ut två blir det Riksbankens chef Stefan Ingves som pratar den 24 juli. Oerhört intressant att höra om svensk ekonomi och ränteläget. Sedan vill jag tipsa om författaren Katrine Marcal den 2 augusti som bland annat lyfter kvinnofrågor.

Kaisa Lundberg, Account Director

– Jag ÄLSKAR sommarpratarna! Trots det ingen solklar favorit i år. Men jag tycker det ska bli intressant att lyssna på Henrik Brandao Jönsson som lever utlandslivet och äventyret. Något som ligger mig varmt om hjärtat.

Wilma Roth, Account Executive

– Jag ser fram emot Charlotte Kallas sommarprat! Finns få saker som inspirerar mig så mycket som coola kvinnor med pannben! Man har ju tillbringat många timmar på att följa hennes prestationer utifrån, så ska bli otroligt spännande att i stället få höra hennes version inifrån.

Sara Jones, Account Executive

– Jag kommer inte vilja missa E-Type, för det är oftast de sommarprat jag från början tänker minst om som överraskar mest. Men det är många bra namn på listan. Utöver E-Type ska det bli väldigt intressant att lyssna på Amat Levin, han är en väldigt duktig och pedagogisk talare och lyfter viktiga perspektiv kring rasism och svart historia.

Emmy Henriksson, Account Executive

– Jag väldigt taggad på Camilla Hamid. Jag har följt henne länge och tycker mycket om hennes recept, humor och vill höra mer om hur det varit för henne att var influencer och muslim och bära slöja. Jag vet att hon fick väldigt mycket hat för det i början av sin karriär och gömde det först.

– Sen är jag också nyfiken på Kumlachefen Jacques Mwepu och Karin Stöckel som jobbar inom gruvindustrin. Spännande att få insyn i två yrken som man annars inte alltid har så mycket inblick i.

Max Olderius, Account Manager

– Måste säga att jag inte är imponerad av årets line-up. Men jag kommer ge Mr.Koenigsegg en chans. Varför? För att han är lite punk i landet lagom, hoppas jag i alla fall.

Yosef Newton, Account Executive

– Josef Fares den 11 juli! Ett kreativt geni som först strök fingrarna över svenska filmbranschen och gjorde sitt avtryck innan han gick över till spelbranschen där han i dag fortsätter att briljera. Vem vet vilken bransch han tar över näst?

Carina Berg, Project Manager & PR Consultant

– Amat Levin är en sann folkbildare som pratar om historia på en intressant och lättförståelig sätt. Det ska bli riktigt spännande att få höra hans sommarprat!

Patricia Walter, Account Executive

– Jag vill inte missa Alexander Abdallah eftersom det har varit så många debatter kring Snabba Cash och de stereotyper som finns. Det hade varit intressant att höra om det med tanke på att de första reaktionerna var extremt positiva.

Sommar i P1 inleds den 25 juni med programledaren Pär Lärnström. Det blir ett sommarprat om hans uppväxt i ett frikyrkohem samt om relationen till hans numera avlidne far. Fram till den 21 augusti avlöser därefter avsnitten varandra, alltid med start kl. 13:00.

Här hittar du hela listan med datum: https://sverigesradio.se/artikel/sommarpratare-2022-hela-listan