Varje höst och vår utökar Hill+Knowlton Strategies (H+K) Stockholmskontoret med en praktikant som vill utvecklas och lära sig mer om PR och kommunikation. I slutet av mars välkomnades vårens praktikant, Sophie Jerndahl.

Sophie kommer till H+K från Lunds universitet, där hon tar sin kandidatexamen inom strategisk kommunikation. Hon har länge haft ett stort intresse för PR och ser framför allt fram emot att få en inblick i hur konsultyrket fungerar.

– Jag är just nu mitt i min utbildning, och under den senaste tiden har vi successivt rört oss alltmer från teoretiskt till praktiskt studerande, vilket gjort att jag känner mig redo att prova på praktik som nästa steg. Jag ser fram emot att lära mig mer om H+K som organisation och vara en bidragande del i kundteamen, säger Sophie Jerndahl.

Sophie kommer främst att jobba med kunder inom corporate communications, och få chansen att delta i många lärorika projekt och kunduppdrag.  Bland H+Ks egna erfarna konsulter är det Wilma Roth som kommer leda taktpinnen och handleda Sophie under sin praktikperiod.

– Vi är superglada att Sophie äntligen påbörjat sin praktik hos oss! Redan under sina första dagar har hon bidragit med härlig energi på kontoret och visat ett stort intresse och engagemang för H+K och våra kunder, säger Wilma Roth.

Sophie är född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade till Lund hösten 2021 för att påbörja sin utbildning och lära sig mer om kommunikationsyrket och branschen. Under hennes studietid har hon hittills studerat kurser inom varumärkeskommunikation, public relations och politisk kommunikation. Hon berättar att roligast på utbildningen hittills har varit de praktiska elementen.

– Inför mitt sista år på universitet ville jag få bättre koll på vad det är jag vill specialisera mig inom och jobba med efter jag studerat färdigt. Jag visste ganska tidigt att jag ville praktisera på en PR-byrå, och valet föll på Hill+Knowlton när det var dags att söka. Det var viktigt för mig att söka mig till en plats som arbetar med det jag pluggar, strategisk kommunikation, och en plats där jag får ta plats och inte blir en i mängden.

Sophie kommer vara på plats fram till sommaren och jobba i projekt både lokalt i Sverige samt i kundteam som sträcker sig över hela Norden. Hon hoppas kunna bredda sina erfarenheter av internationella samarbeten och kunder, och har dessutom sökt en utbytestermin i Hong Kong till hösten.

– Hong Kong var ett naturligt förstahandsval för mig, främst på grund av att det är en sådan häftig metropol med knytpunkter till hela världen. Universitet som håller i utbytesprogrammet har en särskild kommunikationsavdelning med specialisering inom PR som lockar mig.