Hur påverkar din roll i syskonskaran ditt ledarskap? Den frågan ställer sig Nyamko Sabuni, före detta ministern och partiledare numera senior rådgivare på kommunikationsbyrån Hill & Knowlton tillsammans med byråns Sverigechef Åsa Mogerud i nya podden ”Mogerud-Sabuni”. Podden lanseras fredag den 1 december och kommer gästas av välkända namn inom näringslivet, politiken och organisationer.

Att äldstabarn ofta anses ambitiösa, bestämda, ansvarstagande, och yngstabarn ofta är mer äventyrliga, offensiva och risktagande, är typiska egenskaper som tillskrivs äldsta- respektive yngstabarn. I podden Mogerud-Sabuni som programleds av Nymako Sabuni och Åsa Mogerud på Hill & Knowlton, reflekterar de tillsammans med gästen om hur deras roll i syskonskaran kan ha påverkat deras ledarskap. Ett annorlunda koncept som är tänkt att ge nya perspektiv på ledarskap.

Podden fokuserar även på personprofilering och hur man som ledare bör och kan ta plats i det offentliga rummet, som också är en av duons käpphästar.

– Vi har träffat och intervjuat många spännande ledare inom allt från bank och finans till cybersäkerhet och plattformsföretag. Vi tror att genom att betrakta ledarskap utifrån rollen i syskonskaran kan vi få nya perspektiv på hur ledarskapet kan se ut och påverkas. På så sätt tycker vi också att podden utgör en perfekt kombination av personliga, intressanta och reflekterande tankar, säger Åsa Mogerud, Sverigechef på Hill & Knowlton.

Gästerna är väletablerade företagsledare, politiker och vd:ar. Första avsnittet släpps fredag den 1 december och därefter kommer ett nytt avsnitt släppas löpande varje fredag fram till jul för att återkomma igen efter nyår. Podcastens första gäst är Avanzas tidigare vd Rikard Josefson, där han delar med sig av sin syn på ledarskap genom sina erfarenheter av rollen som vd på en av Sveriges mest omskrivna banker.

Podden kommer finnas där poddar finns.

Kommande gäster:

  • Hosni-Teque Omeriat, vd på Eniro
  • Paulina Brandberg, jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister
  • Johan Grönvall, vd på Wolt
  • Annika Winsth, chefekonom på Nordea