Åsa Mogerud med många års erfarenhet i byrån tar över som tf vd när Jenny Åström lämnar.

Efter drygt 5 år som vd lämnar Jenny Åström Hill+Knowlton Strategies Sverige för att söka nya utmaningar:

”Det har varit fem otroligt roliga år, där byrån under mitt ledarskap både gjort en kulturell och en finansiell transformation. Vi har vunnit två Cannes Lions tillsammans med RBK och jag är otroligt stolt över att Hill+Knowlton är en mycket välmående byrå med fantastiska kunder och medarbetare. Men nu är det dags för mig att hitta på något annat.”

Åsa Mogerud kliver in som tf vd för Hill+Knowlton Strategies. Hon har totalt sett varit sex år på byrån, idag är hon kundansvarig och leder byråns erbjudande inom Corporate Communications och Public Affairs. Åsa har tidigare varit politiskt sakkunnig i åtta år hos statsminister Fredrik Reinfeldt.

”Jenny har tillsammans med sin ledningsgrupp verkligen tagit Hill+Knowlton Strategies i Stockholm till en ny nivå och skapat ett starkare Hill+Knowlton. Hill+Knowlton är ledande i både Norge och Finland och vi har fortsatt stor potential att växa i Sverige, som i internationell kontext är Nordens viktigaste marknad. Vi vill fortsätta den offensiva satsningen i Sverige och vi startar nu en process för att ytterligare stärka teamet, och i det ligger även att söka efter en ny vd. Som tf vd är Åsas nätverk både inom och utom Hill+Knowlton Strategies värdefulla tillgångar för både befintliga och nya kunder, och därmed för vår fortsatta tillväxt. Åsa har också rätt ledaregenskaper för att ta kontoret framåt”, säger Henrik Halvorsen, Nordenchef för Hill+Knowlton Strategies.

Hill+Knowlton Strategies etablerade sig i Stockholm 1996 och har idag både lokala och globala kunder. Byrån är en fullservicebyrå som erbjuder sina kunder kompletta kommunikationslösningar. Totalt arbetar drygt 20 konsulter i Stockholm och 120 i Norden. Globalt har byrån kontor i fler än 80 länder.

”Jag är hedrad och oerhört glad över att få leda Hill+Knowlton Strategies i Stockholm. Vi har arbetat hårt och målinriktat och står idag starka, med både innovationsdjup och en bred nordisk plattform i ryggen. Två saker som tydligt efterfrågas i marknaden. Det ska bli väldigt spännande att fortsätta den här resan”, säger Åsa Mogerud.

 

Kontaktinfo:

Åsa Mogerud, tf vd (från 1 maj 2021)
asa.mogerud@hkstrategies.com / 0701-110616