Med jämna mellanrum bjuder Hill+Knowlton in föreläsare för interna inspirationsluncher.

Här är en tillbakablick på några av höstens höjdpunkter.

Efter ett par år av digitala föreläsningar så kändes det skönt att få fortsätta vår långa tradition av inspirationsluncher på plats hos oss på Birger Jarlsgatan.

Först ut under hösten var Annelie Rosvall Ljunggren, som är Generaldirektör på Statskontoret. Besöket gjordes i anslutning till riksdagsvalet i Sverige.

Hon berättade om tiden som statssekreterare i Finansdepartementet 2014–18. Vi fick också bättre insikt och förståelse för Statskontorets dagliga arbete och uppdrag. Hur väljer man bland alla verksamheter och initiativ som bör utredas? Hur ser man till att en mångsidig rapport på över 100 sidor inte feltolkas och används som ett politiskt vapen? Händer det att privata aktörer försöker påverka Statskontorets riktning och uppföljningsarbete?

Senare under hösten så intog Lisa Vallgren, digitaliseringsansvarig på Arbetsmiljöverket, scenen. Med lång erfarenhet från kommunikationsarbete både från privat och offentlig sektor så bjöd hon på intressanta insikter och svarade på våra frågor.

I EU:s digitaliseringsindex för 2022 så hamnade Sverige på fjärdeplats. Men Sveriges myndigheter skiljer sig kraftigt åt, både hur man arbetar, tjänsterna som man erbjuder, och hur långt man har kommit i sin digitalisering. Med det som utgångspunkt så pratade Lisa om myndighetens pågående projekt och framtida utmaningar.

Sist ut under hösten var uppskattade Joachim Vogel. Som mångårig medarbetare på SVT, berättade han om det journalistiska hantverket. Som dokumentärskapare så bjöd han på insikter om det svenska medielandskapet och hur han ser på alla format som finns.

Under 2023 väntar fler intressanta gäster. Sedan tidigare är Erik Sedin, journalist på Scandinavian Mind, inbokad för att berätta mer om sitt jobb. Som en del av H+K:s nära samarbete med våra nordiska kontor ska även Morten Lervaag Jacobsen, Creative Director på H+K i Norge, berätta mer om deras arbete med kreativ och visuell kommunikation.

– Jag är väldigt glad att denna tradition lever vidare. Det är en otrolig lyx att få hit meriterade personer som Annelie, Lisa, och Joachim – som alla kan ge oss bättre förståelse och insikter i deras arbete, som på ett eller annat sätt är ovärderligt för oss i vårt arbete, säger Carsten Carlsson, CCO på H+K Stockholm.

– Det ger mig personligen väldigt mycket energi, och alla anställda möjligheten att lyssna på intressanta människor. Vid sidan av att man lär nya saker så är det en möjlighet för vårt team att sitta tillsammans i ett avslappnat sammanhang, umgås, och få ett litet avbrott i vardagen.