Betald praktikplats och och del av din praktik belagd på ett av våra internationella kontor. Låter det som ett drömscenario? Hill+Knowlton söker nu en praktikant till vårterminen 2023.

Tillsammans med våra konsulter i Stockholm kommer du att få jobba med både lokala och globala kunder. Programmet är framtaget för att ge praktikanten nya insikter och värdefulla färdigheter för en framtida karriär inom branschen. Du är stationerad i Stockholm, men erbjuds möjligheten att under en veckas tid få besöka antingen något av våra kontor i Helsingfors eller Oslo eller vår systerbyrå Mindshare i Köpenhamn. Resa och boende ingår.

– Vårt praktikprogram är utvecklat för att ge den praktiserande olika erfarenheter som bygger på de utmaningar som företag ställs för i sin vardag, säger vd Åsa Mogerud.

Hill+Knowlton är en global kommunikationsbyrå med kontor på 80 platser runtom i världen. Vi är specialiserade inom PR, företagskommunikation och Public Affairs, och har lång erfarenhet av att jobba med marknadsföring och rådgivning. Bland våra nuvarande kunder hittar vi både stora internationella företag men även mindre regionala organisationer.

Under hösten lanserades Hill+Knowltons uppskattade nordiska praktikprogram. Först ut var Joel Åberg, som är nyss hemkommen från en spännande vecka på Hill+Knowltons kontor i Oslo.

– Redan första dagen på programmet slängdes jag in i diverse spännande projekt. Just möjligheten att faktiskt få bidra och känna sig som en viktig del av gruppen, är vad jag tror skiljer detta program från många andra. Tiden på H+K har inneburit att jag har en mycket bättre förståelse för branschen och vad jag vill hålla på med i fortsättningen. Stimulerande uppgifter, härliga kollegor, och möjligheten att få resa har varit en stor bonus, säger Joel.

Vi är nyinflyttade på kontoret på Birger Jarlsgatan 52, som vi delar med flera andra media- och kommunikationsbyråer inom WPP-sfären. Hos oss kommer du få möjligheten att gå utbildningar och delta på både intern- och kundevenemang. Kontorets serviceteam bjuder på frukost på måndagar och fredagar, och du har tillgång till träningslokalen i byggnaden.  H+K:s praktikprogram pågår under minst tre månader under våren 2023.

Vad vi söker i en praktikant:

  • Du ska både vara en lagspelare och kunna arbeta självständigt
  • Du ska ha analytisk förmåga och/eller kreativa färdigheter
  • Genuint intresse för kommunikation och samhällsfrågor
  • Motiverad att fortsätta utvecklas
  • Du ska, med din personliga touch, vara en positiv injektion på kontoret
  • Tal och skrift, både på svenska och engelska, ska hålla en mycket hög nivå
  • Du ska vara problemlösningsorienterad

Vad skulle du vilja specialisera din inom?

Marknadskommunikation – PR

Går du igång på beteendevetenskap? Som praktikant kommer du att få praktisk kunskap inom PR och marknadskommunikation som är riktad mot konsumenter. Du kommer att få delta på lanseringsevenemang, och arbeta med bland annat mediarelationer och influencersamarbeten.

Företagskommunikation – CorpCom

Är du intresserad av kommunikation i relation till ekonomi, finans, försäkring, hälsa, politik, eller samhällsfrågor? Som praktikant kommer du att få lära dig mer om kommunikationsstrategier och att arbeta nära företag inom flera olika branscher.

Public Affairs & Hållbarhet – PA & Sustainability

Är du intresserad av samhällsfrågor och politik? Som praktikant kommer du få lära dig mer om sfären mellan politiken och näringslivet. Du kommer att få bättre förståelse för de samhälls- och lagstiftningsutmaningar som företag i Sverige ständigt ställs inför.

Ansökan ska innehålla: 

  • CV och personligt brev
  • Din målsättning och syfte med praktikperioden
  • Förslag på startdatum

Du får gärna uppmärksamma oss på om din utbildning kräver en längre praktikperiod än 12 veckor – så ska vi göra vårt bästa för att lösa det.

Skicka din ansökan till [email protected]