Kommunikationsbyrån Hill+Knowlton Strategies utökar sin verksamhet i Stockholm med två konsulter. Wilma Roth och Patricia Walter kommer närmast från Berghs School of Communication.

Wilma Roth ingår i Corporate/Public Affairs-teamet samt i arbetsgruppen för Bank & Insurance. Patricia Walter blir en del av H+K:s techgrupp och ingår därmed i MarCom-teamet. Båda anställs som Account Executive på byrån. Så sent som förra veckan tog duon examen på Berghs, bara några tunnelbanestationer längre ut på röda linjen.

– Det känns väldigt bra att vara här, väldigt pepp med ny miljö och nya människor. Vi är redan i gång med en bra introduktion om roller på H+K och de tekniska programmen vi ska använda. Det känns tryggt och skönt. Man blir omhändertagen, säger Wilma Roth som tidigare gjort praktik inom PR på Hedvig och A World Beneath och i fredags förra veckan tog examen inom Public Relations.

– Det har varit många nya intryck. Det känns himla roligt att redan nu få delta i projekt och se hur det fungerar, lära sig om kunderna, fyller Patricia Walter i som tog sin examen inom strategisk kommunikation.

Skoltiden på Berghs gjorde att Wilma och Patricia redan stod i startblocken när de skulle ta första steget i yrkeslivet.

– Jag tror inte man förstår hur givande det är att gå på Berghs förrän man har börjat där. Du lär dig nya grejer hela tiden. Inte bara att man pluggar till något i tre veckor som följs av ett prov. Utan det är konkreta exempel hela tiden hur man tar ut det mot kunder, berättar Patricia.

– Steget från skola till arbetsliv minskar ordentligt när man arbetar så praktiskt, säger Wilma.

Ansökningsprocessen inleddes redan i februari.

– Vi sökte jobbet samtidigt, samma roll faktiskt. Jag passade dock mycket bättre på MarCom så då hamnade jag där i stället. Jag har alltid varit väldigt intresserad av hur man skapar starka medierelationer, och man förtjänar utrymme i media, berättar Patricia Walter som även studerat konstvetenskap vid Stockholms Universitet och har en gymnasiebakgrund inom filmproduktion.

Hill+Knowltons starka globala närvaro märks redan av – trots att det bara gått några dagar och blommorna på bordet fortfarande ser ut och doftar nyplockade.

– Man har starka band runtom i hela världen. Det är bara att lyfta luren om man undrar något. En otroligt stor lyx. Samtidigt är det som en liten familj här i Stockholm, säger Patricia.

– Hill+Knowlton har den inriktning som jag vill mot och som lockar mig. Kollar man på personerna som jobbar här är det otroligt med erfarenhet som de har i ryggen. Att få vara med i team, omringad av de personerna, vet man kommer ge en mycket, säger Wilma.

Hill+Knowlton Strategies är en kommunikationsbyrå i Stockholm. Och på 80 andra platser runt om i världen. Hos Hill+Knowlton arbetar erfarna rådgivare med expertis inom företagskommunikation, PR, marknadsföring och public affairs. H+K använder sig av strategi, kreativitet och innovation – underbyggt av data och analys – för att lösa kunders kommunikationsutmaningar.

För frågor, vänligen kontakta Åsa Mogerud, vd Hill+Knowlton Strategies

Tel: 070-1110616, eller asa.mogerud@hkstrategies.com