Praktik i tre länder. Låter det som ett drömscenario? Nu är det fullt möjligt. Hill+Knowlton startar till hösten upp ett nordiskt praktikprogram där resa, boende och lön ingår.

Under tolv veckor får praktikanten hos globala kommunikationsbyrån Hill+Knowlton Strategies möjligheten att lära känna byrån samt dess kunder från ett nordiskt perspektiv genom praktik på kontoren i Stockholm, Oslo och Helsingfors.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda en praktik i en internationell miljö med deltagande i många spännande kunduppdrag, under handledning av dedikerade kollegor, säger Åsa Mogerud, vd på Hill+Knowlton Strategies Sweden.

– En unik möjlighet som jag hoppas många vill söka till.

Under praktikperioden kommer stort fokus att ligga på utbildning och kunskap inom byråns olika kommunikationsområden; marknadskommunikation, företagskommunikation och public affairs. Tre områden som blir alltmer efterfrågade från kundsidan, menar Åsa Mogerud.

– Vårt praktikprogram är utvecklat för att förse den praktiserande med olika erfarenheter som bygger på de utmaningar som företag ställs för i sin vardag.

Startskottet för det nordiska praktikprogrammet blir till hösten i Stockholm. Praktiktjänsten är på heltid och omfattar 12 veckor.

– Vi söker efter en lagspelare. Du älskar att vara kreativ eller är analytiskt lagd – det viktiga är ditt genuina intresse för kommunikation och näringsverksamhet, säger Åsa Mogerud när hon beskriver vem de ser framför sig i urvalsprocessen.

Hill+Knowlton är en internationell kommunikationsbyrå som arbetar inom PR, kampanjer och kommunikationsrådgivning. H+K har 80 kontor runt om i världen och är starka inom Corporate Communications, Public Affairs, Sustainability och Marketing Communications. Byråns kunder är stora globala företag, både svenska och internationella samt lokala kunder. På kontoret i Stockholm arbetar 20 konsulter.

Är det du som Hill+Knowlton Strategies söker? Läs mer här, eller skicka ett mejl till carina.berg@hkstrategies.com och berätta mer om dig själv.