Våra medarbetare

Ledning

Åsa Mogerud, Stockholm

Åsa Mogerud 

asa.mogerud@hkstrategies.com 
+46 701 110616  
 
VD
 

Åsa arbetar både strategiskt och operativt med kunder som vill stärka sitt varumärke genom extern kommunikation. Ofta med börsnoterade bolag inom flertalet sektorer som bl.a. industri och läkemedel. Hon har en examen i statsvetenskap och medie- och kommunikationsvetenskap och arbetade mellan 2006-2014 i Fredrik Reinfeldts stab.

Jessica Bissmark, COO, H+K Sweden

Jessica Bissmark 

 

Vice VD

Jessica är vice vd samt ansvarig för H+K:s erbjudanden inom public affairs och corporate communications. Hon har lång erfarenhet av bland annat opinionsbildning, strategisk PR, kriskommunikation och hållbarhetskommunikation, både på kundsidan och som konsult. Hon är expert på krishantering med erfarenhet från att ha hanterat ett stort antal incidenter.
Carsten Carlsson, Stockholm

Carsten Carlsson 

 

CCO/Senior kommunikationsrådgivare

Carsten hjälper kunder inom strategi, varumärke, kris, medierelationer med mera. Kunder som behöver stöd med kommunikationsplaner, utbildningar, strategiska vägval och liknande. Carsten har erfarenhet från olika branscher och hjälpt varumärken inom telekom såväl som champagne och glass.

Market communications

Kaisa Lundberg, Stockholm

Kaisa Lundberg 

 
Senior kommunikationsrådgivare
 

Kaisa arbetar främst inom marknadkommunikation och PR där hon hjälper kunder med bland annat varumärkesbyggande, strategi, medierelationer och kris. Hon har erfrenhet från många olika branscher som till exempel mat & dryck, lifestyle och tech. Kaisa har tidigare varit PR-ansvarig på kundsidan inom skönhet och har internationell erfarenhet från att ha bott flera år i Italien, USA och Spanien.

Sandra Hellström, Stockholm

Sandra Hellström 

 
Projektledare
 

Sandra arbetar som projektledare med fokus på marknadskommunikation där hon hjälper kunder med bland annat strategi, medierelationer och produktlanseringar. Hon har erfarenhet från en rad olika branscher såsom tech, lifestyle och mat & dryck.

Carina Berg, Stockholm

Carina Berg 

carina.berg@hkstrategies.com 
+46 708 935039  
 
Projektledare
 

Carina projektleder kunduppdrag inom marketing- och corporate communications. Hon är även PR-specialist och stöttar kunder både strategiskt och operativt. Carina har studerat Medie- och kommunikationsvetenskap samt PR på Berghs där hon regelbundet blir anlitad som föreläsare.

Patric Backlund, Stockholm

Patric Backlund

 
PR-specialist 
 

Patric arbetar med medierelationer, marknads-PR och att ta fram datadrivna insikter. Han har arbetat med de flesta av byråns kunder inom teknikområdet sedan 2007. Patric har ett förflutet som skribent på IDG såväl som erfarenhet från flera år inom spelbranschen.

Sara Jones Pettersson, H+K Stockholm

Sara Jones

 
Kommunikationskonsult
 

Sara Jones Pettersson är kommunikationskonsult inom Market Communications på Hill+Knowlton Strategies i Stockholm. Hennes huvudsakliga fokus är att stödja kunder med medierelationer, research och rapporter men hon arbetar med det mesta inom PR och marknadskommunikation. Sara har tidigare erfarenhet av att arbeta som journalist och skribent samt som upphovsrättsgranskare i musikbranschen.

Yosef Newton

 
Kommunikationskonsult
 

Yosef arbetar med att stötta kunder inom marknadskommunikation. Som konsult jobbar han främst med PR, omvärldsbevakning och rapportering. Han har en examen i strategisk kommunikation och har tidigare erfarenhet av kreativt arbete och innehållsskapande.

Patricia Walter, H+K Sweden

Patricia Walter

 
Kommunikationskonsult
 
Patricia Walter är kommunikationskonsult inom Market Communications. Hon har en examen i Strategisk kommunikation från Berghs samt studerat Konstvetenskap. Patricia har tidigare erfarenhet av grafisk design, filmproduktion och att arbeta strategiskt samt konceptuellt för nystartade företag.
 
 

Public affairs och corporate communications

Mikael Petrovic Wågmark, Stockholm

Mikael Petrovic Wågmark 

@hkstrategies.com 
+46 725-009580  
 
Senior kommunikationsrådgivare
 
Mikael är senior kommunikationsrådgivare inom corporate communications och ansvarig för vårt energierbjudande. Han arbetar också med kunder inom bland annat läkemedel och säkerhet. Mikael har tidigare arbetat som presschef och journalist och har en magisterexamen i bl a statsvetenskap, journalistik och tyska.
Jessica Hjälmered, H+K Stockholm

Jessica Hjälmered 

 
Kommunikationsrådgivare
 

Jessica Hjälmered är kommunikationsrådgivare i H+K:s Business & Society-team med fokus på corporate communications och public affairs. Hon har mer än 15 års erfarenhet av strategisk PR, medierelationer, kriskommunikation, opinionsbildning, kampanjer och hållbarhetskommunikation. Jessica har dessutom arbetat som politisk rådgivare i Sveriges riksdag.

Cecilia Magnusson, Stockholm

Cecilia Magnusson 

 
Projektledare
 

Cecilia ansvarar för projektledningen av uppdrag främst inom corporate communications och arbetar även med kundprojekt inom internkommunikation. Hon har erfarenhet av att arbeta med en variation av branscher såsom återvinning, teknik, IT, turism och försäkring. Cecilia har en kandidatexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap.

Emmy Henriksson, Stockholm

Emmy Henriksson

 
Kommunikationskonsult
 

Emmy Henriksson arbetar framför allt med kunder inom Public Affairs och Corporate Communications. Bland mycket annat ger hon kunder medierådgivning, tar fram bakgrundsmaterial, skriver pressmeddelanden och arbetar fram kreativa koncept.

Max Olderius, Stockholm

Max Olderius

 
Kommunikationskonsult
 

Max arbetar som PR-konsult inom corporate communications teamet där han främst jobbar med research, medierelationer, och rapportering. Max har en examen från Medieinstitutet i Digital Marknadsföring samt har en bakgrund inom digital annonsering och e-handel.

Wilma Roth, H+K Sweden

Wilma Roth

wilma.roth@hkstrategies.com 
+46 708 935005 
 
Kommunikationskonsult
 

Wilma har studerat Public Relations på Berghs School of Communication. Dessförinnan har hon både arbetat med pr och studerat det tidigare på Stockholms Universitet där hon pluggade Reklam & PR i ett år. Efter året på Sthlms Universitet påbörjade Wilma en termins praktik på PR-byrån AWB (A World Beneath) som ledde till anställning. Där arbetade hon innan skolarbete ännu en gång tog upp all tid. Wilma gjorde sin skolpraktik, samt jobbade timmar därefter på Hedvig försäkringar under vårterminen fram tills examen. 

Ulf Mårtensson

 
Senior rådgivare
 

Ulf Mårtensson är mångårig rådgivare och tidigare kommunikationschef på Statsrådsberedningen, Arbetsmarknadsdepartementet och TCO. Med sin politiska kunskap och bakgrund är Ulf Mårtensson en viktig del i Hill+Knowlton Strategies erbjudande inom public affairs.

More Work