Efter en rekryteringsprocess som involverat externa såväl som interna kandidater tillträder nu Åsa Mogerud tjänsten som VD för Hill+Knowlton Strategies i Sverige. Åsa har lång erfarenhet av byrån och har varit tillförordnad VD sedan i maj.

Det känns fantastiskt att få fortsätta i rollen som VD och nu kunna staka ut den konkreta planen framåt för oss på H+K. Det är en sådan förmån att få arbeta med de talanger vi har hos oss och i vår starka globala verksamhet med kollegor på fler än 80 platser runt om i världen, säger Åsa Mogerud.

Åsa har arbetat på Hill+Knowlton sedan 2004 i olika roller med avbrott bland annat för att arbeta som politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen under Fredrik Reinfeldts tid. Nu tar hon klivet från ansvarig för byråns affärsområde inom Corporate Communications & Public Affairs till att axla huvudansvaret.

– Vi har kommit väl ut ur pandemin och växer åter med koncentration i vår kärna kring strategisk kommunikation. Med den som bas ska vi fortsätta att använda den kreativitet som finns i vårt DNA och dra nytta av alla de kunskaper som finns i vårt internationella nätverk så det kommer våra kunder här till del, och för de svenska bolag som vill vidare till andra marknader. Vi ska vara precis så hängivna till våra kunders framgång som de förväntar sig, säger Åsa Mogerud.

I strategin framåt finns också ett fokus på att ytterligare stärka Hill+Knowltons samnordiska erbjudande tillsammans med de starka kontor som redan finns i Oslo och Helsingfors.

– Det är med glädje som jag kan meddela att Åsa nu tar över rodret för Hill+Knowltons verksamhet i Sverige som är en viktig marknad för oss. Med hennes långa bakgrund hos H+K och djupa kunskaper om hur vi kan hjälpa kunder att lyckas kommer hon tillföra mycket kraft när vi tar större marknadsandelar i Norden, säger Henrik Halvorsen, regionchef för Hill+Knowlton i Norden.

 

För mer information:

Åsa Mogerud, VD Hill+Knowlton Strategies Sverige
+46 70-111 06 16
asa.mogerud@hkstrategies.com